تشخیص عسل بهارنارنج طبیعی و اصل

تشخیص عسل بهارنارنج طبیعی و اصل با توجه تفاوت خواص آن بسیار مهم می باشد. اگر قادر باشید چند نکته در مورد عسل را بدانید قطعا میتوانید در خرید عسل طبیعی انتخاب صحیح داشته باشد. عسل انواع مختلفی دارد و نوع آن به شهد گل های که زنبور از آن استفاده میکند بستگی دارد مانند عسل بهارنانج که عسل مربوط به فصل بهار است زیرا این عسل با استفاده از شهد شکوفه های درخت بهارنارنج و سایر مرکبات به عمل می آید. اما چگونه اصالت عسل را در هنگام خرید بسنجیم؟

 

نحوه تشخیص عسل بهارنارج طبیعی

رنگ عسل به واسطه شهدی که زنبور ها استفاده میکنند متفاوت است، رنگ عسل بهارنارنج طبیعی زرد روشن می باشد، زیرا تنها از شهد شکوفه های بهارنارج در آن استفاده شده است. عسل یک محلول فوق اشباع قندی است، برخی تصور میکنند که عسل طبیعی نباید رُس ببند یا به اصطلاح عامیانه شکرک بزند اما عسلی که رُس نبندد یا طبیعی نیست یا به آن گرما داده شده است. باید بدانید که گرما دادن عسل باعث از بین رفتن خواص آن می شود. حرارت دادن عسل در دمای بالاتر از 40 درجه سانتیگراد موجب تبخیر ترکیبات فرار عطر و طعم آن شده و آنزیم های آن غیرفعال خواهد شد. در دمای 49 درجه آنزیم های عسل از بین خواهد رفت. با این حال بیشتر عسل های موجود در بازار تا دمای 66 درجه برای پاستوریزه شدن گرما داده شده اند و همین امر از سفت شدن و غلیظ شدن یا رُس بستن عسل جلوگیری میکند. پس یکی از راه های تشخیص عسل طبیعی رُس بستن آن است. بصورت کلی گرما دادن به عسل موجب از بین رفتن خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتریایی آن میشود.

MGO یک ماده سمی است است که در تمامی عسل ها به مقدار بسیار ناچیز وجود دارد، در واقع این ماده در بدن تمامی جانوران وجود دارد. این ماده از طریق مصرف غذا، درون بدن ما جمع می شود و  در موادی مانند قهوه برشته، سس سویا، و دود تنباکو یافت می‌شود. همچنین، این ماده توسط بسیاری از گونه‌های باکتری‌های موجود در دستگاه گوارش ما نیز تولید می‌شود که بدن ما می‌تواند این ماده را سم‌زدایی کند. ولی بدن انسان قادر به سم زدایی حجم زیادی از این سم نیست. باید بدانید که گرما دادن به عسل علاوه بر از بین رفتن خواص باعث افزایش حجم این سم در عسل می شود. در خصوص مضرات گرما دادن به عسل مقالات زیادی در اینترنت وجود دارد که اگر احساس کردید مطالب گفته شده کافی نیست و به جزئیات بیشتری نیاز دارد می توانید آن ها را جستجو کنید.

 

برگه آزمایش عسل

یکی از مواردی که به اصالت و طبیعی بودن عسل مربوط می شود ارائه برگه آزمایش عسل توسط تولید کننده می باشد. در برگه آزمایش عسل بهارنارنج مواردی مانند زیر را مشاهده میکنید.

ساکارز عسل چیست؟
ساکارز (sucrose) نوعی قند است که نام علمی همین قند‌ها و شکر‌هایی است که ما روزانه در کنار چای یا در تهیه مربا و کیک و … از آن‌ها استفاده می‌کنیم، ساکارز معمولا در چغندر قند و نیشکر وجود دارد. این قند یا کربوهیدارت در گیاهان و شهد گل‌ها نیز وجود دارد و زمانی که زنبور از شهد گل‌ها تغذیه می‌کند این نوع قند را هم با خود به کندو می‌آورد و در آنجا ذخیره می‌کند. البته این قند تنها قند موجود در عسل نیست و اتفاقا بخش کوچکی از قند‌های موجود در عسل را تشکیل می‌دهد. بخش زیادی از عسل طبیعی را فروکتوز و گلوکز تشکیل می‌دهند که دو نوع دیگر از قند‌ها هستند. به طور کلی تقریبا حدود ۴۰٪ از عسل را گلوکز، ۳۵٪ فروکتوز و درحدود ۳ تا ۱۰ درصد را ساکارز تشکیل می‌دهد و مابقی را آب، مالتوز و سایر اجزا تشکیل می‌دهند.

ساکارز عسل طبیعی چقدر باید باشد؟

همانطور که قبلا در مطلب فاکتور‌های مهم آزمایش عسل اشاره کردیم، یکی از اصلی‌ترین شاخص‌هایی که در آزمایش عسل مورد بررسی قرار می‌گیرد، مقدار ساکارز موجود در آن است. مقدار این ماده در شهد گیاهان بسیار کم بوده و به همین دلیل است که معمولا پایین بودن ساکارز عسل را نشانه‌ی طبیعی بودن عسل می‌دانند. تست ساکارز به این منظور انجام می‌شود تا تشخیص داده شود که عسل از شهد گیاهان حاصل شده یا این که به زنبور، تغذیه مصنوعی مانند آب شکر یا شکر و گرده و … خورانده شده است. استاندارد ساکارز در کشور‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال در آمریکا حداکثر میزان مجاز این ماده ۵ درصد است در حالی که اتحادیه اروپا عسل با ساکارز حداکثر ۷ درصد را طبیعی می‌داند. مطابق با استاندارد‌های ایران، حداکثر میزان مجاز ساکارز ۵ درصد است و عسل‌هایی که زیر ۵ درصد ساکارز دارند به عنوان عسل طبیعی به فروش می‌رسند. همچنین عسل‌هایی که درصد ساکارز آن‌ها کمتر از ۳ باشد به عنوان عسل مرغوب شناخته می‌شوند.

 

عسل بهارنارنج موجود در سایت جینجیر صد در صد طبیعی بوده در آن از شکر استفاده نشده است، همچنین تمامی عسل ها دارای برگه آزمایش بوده و در صفحه مربوط به محصول نیز قابل مشاهده است. ساکارز عسل بهارنارنج سایت جینجیر 1.9 درصد می باشد.

مشاهده برگه آزمایش مربوط به محصول

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *